Sommartid 2021 – Då ställer vi fram klockan!

Sommartid är en av de bästa dagarna på året och tittar du in här i mars månad så är mörkret snart över för denna gången! Äntligen! Som vi har väntat. Eller hur? Från och med slutet av mars så kan vi fira sommaren fram till slutet av oktober när det är dags för vintertid igen. Och för att du ska komma ihåg om du ska dra fram klocka eller dra tillbaka klockan så kan du tänka på grillen. Grillen drar man fram på våren och tillbaka på hösten. Det är en mycket bra minnesregel.

Sommartid – När ställer man fram klockan?

Sommartid gör det ljusare och det älskar vi på Vintersolståndet.se så därför har vi valt att ha med det på sajten också. Så om du vill ta reda på när det är dags för sommartid kan du titta i listan nedan. Även där tycker vi det ska ske en förändring av våran syn på sommartid och det är att vi helt enkelt ska sluta ställa om klockan. Istället bör vi har sommartid året runt. Tills dess borde vi fira det mer!

Nu är det sommartid i Sverige 2021 och kommer vara ända till oktober då det återigen blir vintertid.

Sommartid datum 2021 och i framtiden

Här i tablellen kan du se när vi får sommartid nästa gång och även i framtiden. Som du ser skiljer sig dagarna något åt. Precis som med vintertid det vill säga. Och sommarsolståndet och vintersolståndet också för den delen. Vi har skapat en liknande tabell för dessa också och du hittar dom bland annat i menyn.

År: Datum:
2021 28 mars
2022 27 mars