Sommartid 2021 – Då ställer vi fram klockan!


Sommartid är en av de bästa dagarna på året och tittar du in här i mars månad så är mörkret snart över för denna gången! Äntligen! Som vi har väntat. Eller hur? Från och med slutet av mars så kan vi fira sommaren fram till slutet av oktober när det är dags för vintertid igen. Och för att du ska komma ihåg om du ska dra fram klocka eller dra tillbaka klockan så kan du tänka på grillen. Grillen drar man fram på våren och tillbaka på hösten. Det är en mycket bra minnesregel.

Sommartid – När ställer man fram klockan?

Sommartid gör det ljusare och det älskar vi på Vintersolståndet.se så därför har vi valt att ha med det på sajten också. Så om du vill ta reda på när det är dags för sommartid kan du titta i listan nedan. Även där tycker vi det ska ske en förändring av våran syn på sommartid och det är att vi helt enkelt ska sluta ställa om klockan. Istället bör vi har sommartid året runt. Tills dess borde vi fira det mer!

Sommartid datum 2021 och i framtiden

Här i tablellen kan du se när vi får sommartid nästa gång och även i framtiden. Som du ser skiljer sig dagarna något åt. Precis som med vintertid det vill säga. Och sommarsolståndet och vintersolståndet också för den delen. Vi har skapat en liknande tabell för dessa också och du hittar dom bland annat i menyn.

År:Datum:
202128 mars
202227 mars

Om guiden Sommartid 2021 – Då ställer vi fram klockan

För våra mest frekventa besökare så är upplägget rätt välkänt vid det här laget. Vi försöker först och främst få fler att fira ljuset och därför börja fira Vintersolståndet. Likt mer välkända midsommarafton där många redan firar. Men där blir det ju defakto mörkare och mörkare efter midsommar. Medan det efter vintersolståndet blir ljustare och ljusare. Vi tycker man självlklart ska fira midsommar precis som vanligt – men vi borde lägga till att fira att det blir ljusare och ljusare också.

Det har gjort att vi sedan 2013 drivit den här sidan. Under dessa år har till tillkommit fler guider som är relaterade till ämnet. Det vill säga bland annat guiden Sommartid som du befinner dig på nu. Och tanken med guiden är enkelt. Först och främst att visa när det blir sommartid. När man ska ställa fram klockan. Men också ha mer fördjupande delar i guiden. Guiden byggs löpande hela tiden så vi hoppas skapa den mest omfattande guiden om sommartid och vintertid så småningom.


Lämna en kommentar