Sommarsolståndet 2021

Sommarsolståndet är ofta inte lika intressant för folk eftersom det är någon man inte vill tänka på. Man vill inte tänka på att det blir mörkare och mörkare från och med sommarsolståndet men folk vill gärna veta när vintersolståndet är så man kan fira att man går mot ljusare tider efter en lång och mörk höst och början av vinter. På den här sidan kommer vi samla allt om sommarsolståndet. Kommentera gärna saker du vill ha med om du också är intresserad sådant här.

Då är det sommarsolståndet 2021

Sommarsolståndet är motsatsen till vintersolståndet och det är något vi verkligen inte tycker vi ska börja fira. Det är nämligen då det börjar bli mörkare igen. Vilket som du kanske vet händer runt midsommar varje år. En sorgens dag för många av oss.

År: Datum:
2021 21 juni
2022 21 juni

Vad innebär sommarsolståndet?

Sommarsolståndet innebär alltså att det från och med då blir mörkare och mörkare igen. Dygnet blir alltså kortare och kortare – vad gäller soltimmar helt enkelt. Sedan blir det mörkare och mörkare tills det blir vintersolståndet. Och då vänter det helt enkelt och blir ljusare och ljusare. Som du ser är ovan så inträder sommarsolståndet alltid i juni månade. Och vintersolståndet alltid i december.

6 tankar på “Sommarsolståndet 2021”

  1. Jag tycker det vore trevligt att kunna se när det var något/några år tillbaka också! Annars bra sida :)

    Svara
  2. Jag tycker sommarsolståndet är något att fira i allra högsta grad. Det är den längsta dagen på året och ett underbart sätt att fira in sommaren. Vi har gille varje år med helstekt vildsvin och långbord för hela vänskapskretsen.

    Svara
  3. Jag tycker sommarsolståndet är något att fira i allra högsta grad. Det är den längsta dagen på året och ett underbart sätt att fira in sommaren. Vi har gille varje år med helstekt vildsvin och långbord för hela vänskapskretsen.

    Svara

Lämna en kommentar