Sommarsolståndet 2022


Sommarsolståndet 2022 är enligt våra besöksiffror inte lika intressant som vintersolståndet för folk. Gissningsvis eftersom det är någon man inte vill tänka på? Man vill inte tänka på att det blir mörkare och mörkare från och med sommarsolståndet men folk vill gärna veta när vintersolståndet är så man kan fira att man går mot ljusare tider efter månader av mörker. På den här sidan kommer vi samla allt om sommarsolståndet. Kommentera gärna saker du vill ha med på sidan.

Då är det sommarsolståndet 2022

Sommarsolståndet är motsatsen till vintersolståndet och det är något vi verkligen inte tycker vi ska börja fira. Det är nämligen då det börjar bli mörkare igen. Vilket som du kanske vet händer runt midsommar varje år. En sorgens dag för många av oss. Då börjar naturen redan klä av sig för vintern och snart flyttar fåglarna igen.

År:Datum:
202221 juni


Då var det sommarsolståndet 2021

År:Datum:
202121 juni


Vad är sommarsolståndet?

Den korta förklaringen som har störst betydelse för oss i Sverige är att sommarsolståndet är när det från och med då blir mörkare och mörkare igen. Det blir det tills vi firar vintersolståndet i december igen och det blir ljusare och ljusare istället. Som du ser är ovan så inträder sommarsolståndet alltid i juni månad. Och vintersolståndet alltid i december. Datum varierar.

När är sommarsolståndet?

När är sommarsolståndet? Det är en väldigt vanlig fråga hos våra besökare och det hittar du svar på här ovan. Där sätter vi nämligen ut en tabell som visar vilket datum som det är i år och framåt i tiden. Så du hela tiden kan hålla reda på vilket datum det är och skriva upp det i kalendern om det inte redan står i den. Vilket det brukar göra i vissa kalendrar redan.


Kontakta oss angå sidan Sommarsolståndet

Om du vill kontakta oss angå sidan Sommarsolståndet så gör du det enkelt under Kontakta oss. Vi svarar så snabbt vi kan men då detta är ett hobbyprojekt så svarar vi i mån om tid.


Det här är våra besökare intresserade av kring sommarsolståndet:

Genom att titta vad våra besökare söker efter kring just sommarsolståndet så kan vi se vad våra besökare vill veta. Därför har vi sammanfattat vanliga sökningar här och försökt svara på dessa så gott det går. Ibland guidar vi dig rätt så du som är en av dessa som söker hittar rätt.

Just nu ligger denna tjänst nere.


7 tankar på “Sommarsolståndet 2022”

  1. Jag tycker det vore trevligt att kunna se när det var något/några år tillbaka också! Annars bra sida :)

    Svara
  2. Jag tycker sommarsolståndet är något att fira i allra högsta grad. Det är den längsta dagen på året och ett underbart sätt att fira in sommaren. Vi har gille varje år med helstekt vildsvin och långbord för hela vänskapskretsen.

    Svara
  3. Jag tycker sommarsolståndet är något att fira i allra högsta grad. Det är den längsta dagen på året och ett underbart sätt att fira in sommaren. Vi har gille varje år med helstekt vildsvin och långbord för hela vänskapskretsen.

    Svara

Lämna en kommentar