Mörkaste dagen på året


Mörkaste dagen på året är alltid när det är vintersolståndet. Vill du läsa mer om det kan du går till startsidan därför vi försöker få svenska folket att börja fira vintersolståndet. Vi tror nämligen vi skulle må bättre i mörkret om vi visste att det går mot ljusare tider. Vilket tyvärr allt för få vet om. Vill du vara med och sprida budskapet? Länka gärna från din hemsida eller sociala medier eller säg det öga mot öga med människor.

Vilken är den mörkaste dagen på året?

Den mörkaste dagen på året är alltså vintersolståndet. Det vill säga den dagen det inträffar. Och det är precis det den här sidan handlar om. Du kan börja på våran startsida för att läsa mer om det. Där kan du även ser hur många som firar den dagen eftersom det då bara blir ljusare och ljusare efter det.

Kontakta oss angå Mörkaste dagen på året

Vi strävar självklart efter ha bara korrekt information här på Vintersolståndet men ibland kan det så klart bli fel, och då är vi glada att ha besökare som vill tips oss om det. Hittar du något fel i guiden Mörkaste dagen på året som du befinner dig på just precis nu så får du gärna tipsa oss om det. Du kan gärna fylla i formuläret under Kontakta Vintersolståndet. Vi försöker återkoppla jämt men ibland hinner vi inte med tyvärr då vi har många hundra mail att ta oss igenom varje vecka. Och prio är att göra så våra sajter har korrekt innehåll.

2 svar på ”Mörkaste dagen på året”

  1. Idag blir det. 21 12 2021. Ja, för mig är så speciell den här dagen. Lika speciell som midsommardagen. Kanske i framtiden blir det lite mer en tradition med dans och träff, glögg och fika med varandra som på midsommar.

    Svara
  2. Vi brukar bara påpeka att det är årets mörkaste dag och säga att det är skönt att det blir ljusare igen, men jag tänker att i år ska vi dricka glögg och fika och kanske äta något gott, jag funderar på att göra solbakelser och tända levande ljus.

    Svara

Lämna en kommentar